This article has 5 comments

  • motovlog.ro Reply

   Am cumparat-o de la BMW Motorrad Oradea, pentru ca am primit cel mai bun discount.

 1. Mihai Reply

  Salut,

  Ți-am urmărit o parte din vlog-uri. Mă bate tare gandul și aș vrea să îmi iau în perioada următoare un GS tot din 2017. Temerea mea principală e că mi se pare un pic cam grea și mare pt. mine (1,76 m si 75 kg). Crezi că ar fi ok? Menționez că am mai avut înainte moto dar erau mai joase și cu totul altă poziție (Yamaha R6, Honda CBR si Hornet, apoi un Suzuki DL).

  Mulțumesc anticipat pt. sfat

  • motovlog.ro Reply

   Salut,

   In primul rand, iti recomand sa mergi la BMW in showroom si sa te urci pe motocicleta, sa vezi cum ajungi cu picioarele pana jos. Daca nu mai au R1200GS, cred ca poti sa probezi si pe R1250, ar trebui sa fie aceeasi pozitie. Trebuie, insa, sa te urci pe una pornita, pentru care Dynamic ESA sa fie pus pe Low sau Automatic si sa ii si dai saua pe pozitia joasa. De abia atunci iti poti da seama cum te simti pe ea. Desi nu recomand sa iti iei varianta cu low suspension, BMW fac si un GS cu suspensia lasata, pentru persoanele mai mici de inaltime. Repet, nu o recomand pentru ca toti pe care ii stiu ca si-au luat modelul ala au regretat ca nu si-au luat varianta cu suspensie normala.

   In ceea ce priveste greutatea, sa stii ca eu am trecut pe GS fara prea multa experienta – aveam doar un sezon de mers pe Hornet. Motocicleta este, intr-adevar, mai grea decat un naked sau un sport, dar pozitia in sa e diferita si te ajuta foarte mult sa te descurci cu greutatea suplimentara. Acum, dupa ce plec cu ea de pe loc, mi se pare ca o bicicleta mai grea, e foarte manevrabila.

   Daca te decizi sa iti iei varianta cu suspensie normala si ai nevoie de sa mai joasa, poti sa te uiti de o sa joasa aftermarket de la Wunderlich sau Touratech. Desi sunt cam scumpe, sunt de foarte buna calitate.

   Sper ca am reusit sa te lamuresc un pic. Daca mai ai intrebari, poti sa imi scrii pe Facebook sau pe Instagram si mai sedem de vorba.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *